Udvalget af autostole er stort. Rigtig stort. Der er så mange forskellige modeller at vælge imellem, og et utal af aspekter man skal tage stilling til, så det kan godt virke komplet uoverskueligt, at skulle vælge den ene stol over de hundredvis af andre. Hos Babytorvet.dk finder man et af markedets største udvalg af autostole, som man bør tjekke ud, inden man investerer i en stol til junior. Du finder alle de kendte mærker inden for autostole som Recaro, Römer, Cybex, Besafe og Brio, se udvalget her.
Installationen af autostolen skal gerne være helt lige til. Det skal være nemt, at tage stolen ud af en bil, og hurtigt spænde den i en anden bil, uden at man skal have det store værktøjssæt frem, eller uden at det skal tage flere år. Det er vigtigt at gå efter en autostol, som kun kræver justering, netop hvis den flyttes fra bil til bil, ellers skal det være problemfrit, og virke hver gang.

Det anbefales også, at man går efter autostole med det der kaldes en 5-punktsele. Det betyder, at der er selestropper over begge barnets skuldre, og omkring hvert ben, samtidig med, at selve sammenspændingen går til en sele mellem barnets ben. Det er den absolut sikreste fastspændingsmetode, så det er også vigtigt at så vælge en 5-punktsele der er meget justerbar, således at den kan indstilles i takt med, at barnet vokser sig større. Justeringen skal også kunne foregå forfra, således man netop ikke skal have sædet helt ud, før man kan spænde selen ind eller ud.

Gå også efter autostole med noget der hedder Isofix system. Det er en fællesbetegnelse for autostole, som man tydeligt kan se, hvis de er installeret forkert, således man ikke udsætter ens barn for unødvendig fare. Det er også stole, hvor hovedet og nakken er beskyttet ekstra godt, og alle autostole med Isofix system klarer sig også altid bedst i diverse tests rundt omkring i verden. Det er et internationalt kendt system, som er forbrugernes garanti for, at produktet er helt i topklasse.

Udover de ovenstående meget vigtige sikkerhedsmæssige aspekter, så skal barnet selvfølgelig også sidde komfortabelt. Sørg for at vælge en autostol, med bløde siddepuder, og hvor polstringen generelt gennem hele stolen er blød og behagelig for barnet. Det kan trods alt sidde fastspændt i en længere periode af gangen, så komforten bør være i verdensklasse.

Slutteligt, så bør man tage en autostol som er nem at rengøre. Børn sviner, og sædepuderne kan hurtigt blive ildelugtende og ulækre af madrester og diverse, så det skal være nemt, at tage de vaskbare elementer ud og smide i vaskemaskinen, samtidig med, at man skal kunne rengøre resten af stolen med en karklud.
Alle overstående ting er noget, som man skal kigge efter, når man skal købe en autostol. Med de parametre i baghånden, så kan man nemt sortere stole fra og til, som man vil, og situationen ser pludselig ikke så uoverskuelig ud.

Et andet vigtigt produkt inden for babyudstyr, som også har noget med barnets sikkerhed at gøre, er en sengerand. Mange er sikkert af den opfattelse, at en sengerand kun er til for at pryde sengen, men den har faktisk en lang række andre og mere funktionelle egenskaber.

En sengerands mest vigtige funktion er at sørge for, at barnets arme og ben ikke kommer i klemme mellem tremmerne. Barnet kan få sig en vældig forskrækkelse, hvis armen eller benet sidder i klemme, og det undgår man med en sengerand.

Derudover sørger en sengerand for en slags ”hulestemning”, hvor barnet føler, at det ligger godt og trygt ligesom i mors mave. I denne hule kan barnet så ligge og bearbejde dagens mange indtryk, som er meget vigtigt i den alder.

En sidste meget vigtig funktion eller egenskab er, at sengeranden sørger for, at barnet ikke ligger i træk, hvis altså der er træk i rummet. Så alt i alt må man sige, at en sengerand bestemt er værd at investere i, og det er ikke der, man som forældre bør spare. Læs meget mere omkring sengerande som Smallstuff, Sebra og Babydan på Sengerand.dk.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)