Når barnet er omkring 4 måneder begynder det at skifte kost, det kan være en stor omvæltning for barnet, her er nogle gode råd.

4-6 mdr. Her kan barnet introducers for mildtsmagende grøntsager og frugter fx. Kartofler, gullerødder, blomkål og broccoli. Frugterne kan være bananer, pærer, æbler og ferskner, frugterne skal være modne.


Efterhånden som barnet vender sig til mosen kan man tage nye grøntsager ind.
6-7 mdr. her kan barnet begynde og få kogt kød og fisk. Det er en god ide at starte med kogt køb eller fiskeboller, da disse er nemme og mose.

Til barnet er 1 år skal det kun have mælkeprodukter med samme sammensætning som sødmælk fx. A-38 eller tykmælk.
8 mdr. I denne periode kan barnet begynde at få rugbrød brød, start med rugbrød da franskbrød ment kan sætte sig fast i ganen, undgå hele kerner i brødet, da nogle børn skal være over 1 år for de kan klare sådan en grov kost.
9 mdr. Her kan barnet begynde og så stegt kød og fisk, sørg for at kødet ikke er branket eller hårdt da barnet ikke kan klare det endnu.
10 mdr. Har kan barnet begynde og få fint revet grøntsager i små portioner, start med 1-2 spsk.

Pres ikke barnet til at spise noget nyt mad, hvis barnet ikke vil have det så gå tilbage til det gamle, og prøv det nye på et senere tidspunkt.


Allergi

Hvis barnet har særlig høj riskiko for at udvikle allergi, er det vigtigt at man er i tæt kontakt med en læge og sundhedsplejerske, så man er sikker på at barnet får den rigtige ernæring.
Der er et par modermælkserstatninger som er specielt gode til børn med risiko for allergi, det er ”profylac” og ” nutraming”.
Man må ikke selv eksperimentere med spædbørns mad, det kan skade mere end det kan gavne, hvis barnet ikke har stor risiko for at udvikle allergi, er det udnødvendigt at give det en speciel diæt, det tyder nemlig ikke på at man kan forebygge allergi.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)